Tarieven en vergoedingen

Behandelingen bij GGZ Denazorg is in de meeste gevallen onderdeel van het basiszorg pakket. Een deel van de behandelingen wordt vergoed door de zorgverzekeraars. Het deel dat niet wordt vergoed, schelden wij kwijt. Mogelijk wordt er aanspraak gemaakt op het wettelijke eigen risico.

De kosten van je behandeling hangen af van de aantal behandelsessies die je zult krijgen. De Nederlandse Zorgautoriteit bepaalt vaste prijzen in de zorg in Nederland. Voor meer informatie over de kosten van GGZ-behandelingen kan je de website van de NZA raadplegen: www.nza.nl

Wij hebben niet met alle zorgverzekeraars een contract. De wijze van betaling is dan ook verschillend en vragen wij je om mee te werken aan het declaratieproces.

Het verplicht eigen risico wordt wel altijd eerst aangesproken; dit betekent dat je (jaarlijks) minimaal €385 van jouw behandeling zelf betaalt, tenzij het eigen risico al is aangesproken omdat je andere zorg hebt ontvangen

De kosten van jouw behandeling kunnen wij meestal rechtstreeks bij de zorgverzekeraar declareren. Dit geldt niet voor zorg buiten de zorgverzekeringswet, niet-gecontracteerde zorg en voor het no-show tarief. Meer informatie hierover kan je verder op de pagina lezen. 

Wat is een no-show?

Het komt helaas ook voor dat cliënten zonder bericht niet op afspraken verschijnen of te laat afbellen. Een gemiste afspraak zonder tijdige afmelding (minimaal 24 uur van tevoren) noemen wij een ‘no-show’.

De gevolgen van een no-show kunnen een negatieve invloed hebben op jouw eigen gezondheidstoestand. Daarnaast wordt een no-show gezien als verspilling van zorg, omdat de gereserveerde tijd van jouw behandelaar niet optimaal gebruikt kan worden en jij op deze manier geen gebruik maakt van de aangeboden behandeling ter bevordering van jouw herstel.

Mocht je onverhoopt niet op de afspraak kunnen verschijnen, vragen we je om dit minimaal 24 uur van tevoren telefonisch of per mail kenbaar te maken via ons secretariaat.

Bij een no-show zonder (tijdig) bericht ontvang je een no-show factuur conform ons tarief: 50 euro voor een reguliere afspraak, en 100 euro voor een intake afspraak.

Let op: Jouw zorgverzekeraar vergoedt een no-show factuur niet.

In 2023 hebben wij contracten met de volgende zorgverzekeraars:

  • DSW (Stad Holland, DSW, InTwente) 
  • CZ (OHRA, CZ, Nationale nederlanden, Just, CZ direct)
  • ENO (Salland, Zorgdirect)
  • Eucare (Aevitea)

 

In 2023 hebben wij geen contracten afgesloten met de volgende zorgverzekeraars:

In 2023 hebben wij geen contracten afgesloten met Menzis en VGZ. Met Achmea hebben wij een betaalovereenkomst. 

Wat betekent dit voor jou?

Rekeningen van cliënten die verzekerd zijn bij VGZ en Achmea kunnen wij rechtstreeks indienen bij de verzekeraar.  Het deel dat niet wordt vergoed (eigen bijdrage), schelden wij kwijt. Deze hoef je dus niet zelf te betalen. 

Voor het versturen en innen van rekeningen voor cliënten die verzekerd zijn bij Menzis werken wij samen met infomedics.
Infomedics helpt zorgaanbieders met hun administratie en met het sturen van rekeningen. Je ontvangt een digitale rekening op het mailadres dat bekend is bij ons. Deze wordt tijdens de aanmelding al verwerkt in je dossier. De rekening die je hebt ontvangen van infomedics kan je doorsturen naar je zorgverzekering. De zorgverzekering vergoedt een gedeelte van de behandeling. Het gedeelte dat vergoed wordt, dien je over te maken aan infomedics. Het deel dat niet wordt vergoed (eigen bijdrage), schelden wij kwijt. Deze hoef je dus niet zelf te betalen. 

Voor meer informatie kan je www.infomedics.nl raadplegen

Let op: Het vergoedingspercentage waar je achteraf recht op hebt kan bij niet-gecontracteerde zorg vaak (ruim) onder de 100% liggen.

Afhankelijk van de polisvoorwaarden van je zorgverzekeraar voor contract vrije zorgaanbieders  en afhankelijk van je pakketkeuze (natura- of restitutiepolis) vergoeden de meeste verzekeringen doorgaans tussen de 65% tot 100%.

Tevens ondersteunen en begeleiden wij cliënten bij het indienen van de rekeningen bij de zorgverzekeraar. Mocht je hier gebruik van willen maken, dan kan je dit melden bij de receptie.